martes, 26 de xaneiro de 2016

Viaxe o Mundo do Godello e o Botelo. Valdeorras Viva

Unha dás sensacións mais grandes e  cando chegas a zoa do Monte Furado, onde vos romanos descubriron a gran paisaxe desta fermosa terra e onde explotaron vos seus minerais, eses  minerais que hoxe estan dentro dous marabillosos caldos que se fan nas distintas adegas dás subzonas  dá D.Ou. Valdeorras.

Dentro deses marabillosos caldos  encontramonos cunha dás grandes variedades autóctonas galegas ou Godello, unha uva que dá un xogo fermoso na elaboración dos nosos viños, con aromas na linea dos viños brancos (maza,pexego,albaricoque, pera ) con toques herbáceos e floráis, pero moi sorprendente na sua maduración en Valdeorras mesmo ata 14º cuns matices organolecticos impresionantes



Nesta viaxe vou acompañando a miña amiga Rocio (www.lacocinademiabuelo.com) convidándome a un taller de Botelo cos profesionais do sector HORECA do Barco de Valdeorras, 





O Botelo e un embutido, leva carne de porco,  entre elas costela en troziños pequenos todo pimentado, metese nunha tripa grosa ou estomago do mesmo animal, a partir de ahí un curado e un afumado que termina o proceso, e iso iamos a traballar, Botelos e Godellos ainda que o final un Mencia tamen disfrutamos





BOTELO EN CAMISA DE REPOLO O VAPOR CON TOUCIÑO ENTREFEBRADO 



Un prato untuoso co touciño entrefebrado pero con moito sabor tanto en repolo como en botelo, decidimos un godello con potencia en boca pero unha acidez correcta ou que fai limparnos moi ben a boca en graxa que poda desprender a touciño entrefebrado, un viño cunha crianza en botella e 13º graos de alcol pero con gran frescura 





ARROZ CREMOSO CON BOTELO, BOLETUS E QUEIXO DO CEBREIRO 




Arroz con brut de Godello, Brinde e un dos primeiros espumosos galegos, os espumosos pola sua burbulla e un viño que combina moi ven con este tipo de prato, e esta variedade dalle moita potencia a este tipo de elaboracion, un xogo de cremosidade, frescura e burbulla que tamen axuda a dixestion, sen esquecerse desa froita marcada non godello como a maza e albaricoque





CROQUETA INVERTIDA DE BOTELO

Aqui realmente e sinceramente estaba perdido moi  perdido, primeiro por que non sabia o que ia a sair dá croqueta que preparaba Rocío,   si tiña claro un godello pero cando me poñen ese godello na mesa a miña sorpresa, ¡¡un godello 2015!!, nunca catara este viño e menos un 2015, un viño que ten practicamente un mes na botella, e  a verdade que conxenio moi ben, encontreime cun viño de 13,5º en grao alcohólico, con aromas a froitas como pera,albaricoque e mazan, notas herbáceas e florais a jazmin, isto todo maridado coa cremosidade dá croqueta e ese cruxiente final facía as delicia para vos comensais






HUMUS DE GARAVANZO  CON BOTELLO SOBRE PAN DE GAMBAS

Para rematar tinto, por que tamen Valdeorras e tinto e Mencia, e Garnacha, como o Valdouro, un viño con Mencia cunha crianza en madeira que fai que madure ou viño, as froitas de bosque,vos minerais tamen  estan moi presentes cos tostados e torrefactos  que dá esa crianza un viño que ten potencia para este prato onde ou garavanzo  e o botelo necesitan deste tipo de viño 




Unha gran tarde gastronomica grazas a Sole  xefa de Comunicacion dá Festa do Botelo (www.festadobotelo.com) que confiou no noso traballo e pola cesion dás fotos , o concello de Valdeorras e o Restaurante "Ou Piquiño" que desinteresadamente puxo a nosa disposicion as suas instalacions, asi como os profesionais que estiveron no evento e bo tamen teño que darlle as grazas a Rocio e Mari por que son as que fixeron posible volver escribir non blogue




.










  


Ningún comentario:

Publicar un comentario